Muligheter med torv; Om grønne tak og matglede

0

Torsdag 14.november kl. 17.00 hos BALDRON i Fastingsgate 4, 0358 Oslo

(Ved Stensparken på Fagerborg – Trikk 17 eller 18 til Bislett, følg Pilestredet opp til Fastingsgate)

Norsk Byggbiologi Forening (NoByFo) inviterer til et artig og helt sikkert engasjerende møte om muligheter for å skape en grønnere by – på taket!  Vi var til stede på Bygg Reis Deg messen og fikk mange nye kontakter og ideer. Torv og torvtak med nye muligheter er første utspill. Torv er generelt et interessant tema med mange ukjente bruksmuligheter.

bilde torvtak gruppe bilde torvtak byhage bilde torvtak blomster

Morten Sandbeklien fra Nittedal torv er engasjert i grønne løsninger og sosiale prosjekter. Sammen med MaJoBo har de stått for Alnaprosjektet, med 1700m2 tak på Alna hvor de eksperimenterer med grønnsakdyrking og bier på taket sammen med lokale drop-out ungdommer – som ikke dropper ut av dette prosjektet! Morten har samarbeidet med Helene Gallis, lederen i MaJoBo, og Maiken McCormick, prosjektlederen for Alnaprosjektet; og vil fortelle om artige muligheter med grønne tak.

bilde torvtak firma

Vi får også innspill fra Nicole Schalin, arkitekt, byggbiolog og leder av Transition Nesodden; Det blir garantert en spennende samtale med mange vinklinger!

Torv har i tillegg noen interessante kvaliteter som ikke er så godt kjent. De skjermer mot stråling, både høyfrekvent stråling og radioaktiv stråling. Vi i BALDRON har laget og solgt skjermende klær i torv, som eierne er særdeles glade i! («Den bare bor jeg i!») Det finnes også flere badeoljer/oljer med torv, som har god virkning ved «stresset» hud og stråling. Vi vil vise og fortelle om noen av torvens muligheter og hemmeligheter. Kanskje kan vi utvikle noen konkrete ideer sammen?

bilde torvjakke Seminaret er fra 17 til 19 er et åpent forum og viet vårt torvtema. Etter litt varm mat går siste del av møtet til planlegging av felles stand på Alternativmessen – som i år har tema «grønn livsstil».

Alle samarbeidspartnerne her er spesielt invitert. (Norsk Permakultur Forening og Norsk Økosamfunns forening, samt Transition Nesodden)

Hjertelig velkommen!

Hilsen Marianne & Raphael og NoByFo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *